Sicilien rundrejse - efterår 2023


En helt særlig rundrejse på Sicilien med overnatninger i Palermo, Siracusa og i Villagio Mose ved Agrigento.

Sicilien ligger som en triangulær ædelsten mellem 3 have: Middelhavet, Det tyrrhenske og Det ioniske Hav. Den er solgudens ø og skinner som de mange forgyldte mosaikker fra både oldtid og middelalder, som er en del af denne turs program. Vi møder dem på væggene i domkirkerne i Palermo, Siracusa og Monreale, og vi ser dem i gulvene i den romerske kejservilla i Piazza Armerina. Det er bibelhistorie, mytologi og kunsthistorie. Solguden er den græske Helios, og øen var i århundreder hjemsted for store græske koloniseringsbestræbelser, og en del af Magna Graecia, det latinske navn for Storgrækenland. Grækerne efterlod sig ikke mindst templer, så imponerende, at de er blevet skoleeksempler herpå.

Efter grækerne kom romerne. Senere kom arabere, normannere, franskmænd og spaniere osv. Kulturmøder er her et relevant ord. Italienere er øens befolkning nu, men også meget anderledes og mistroiske over for magthavere – efter den brogede historie, som vi skal møde på vores tur.

Rundt skal vi, men også op – på Vulkanen Etna, hvortil mange myter og sagn er knyttede. Sagnfulde figurer er der mange af, i Siracusa Santa Lucia og i Palermo Santa Rosalia. Disse og mange andre historier vil være vores emner rundt på øen. Rundt skal vi, på den store ø, men alligevel har vi valgt at få ro på ved at lægge 2 x 3 overnatninger i Palermo og Siracusa. Den sidste overnatning er lige i midten: i Villagio Mose nær Agrigento.

Bestil din rejse

Bestil din kulturrejse til Sicilien nemt ved at benytte denne formular.

Tilmeldingsfrist senest d. 01.07 2023

Turen gennemføres ved min. 23 gæster + 2 rejseledere / max 35 gæster + 2 rejseledere.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Seneste nyt
15.3.24
NYHED! Helt ny rejse til Rom
Vi er glade for at kunne præsentere den anden rejse i efterårsferien 2024....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk