Om Klassikernes Rejseforening


Klassikernes Rejseforening blev stiftet på Viborg Katedralskole af en gruppe undervisere i de klassiske fag. Formålet med foreningen var og er at arrangere rejser til steder, der har haft betydning i den antikke græske og romerske verden. Desuden arrangeres rejser til steder, hvor man kan se, hvilken betydning antikken har haft for eftertiden – til steder, hvor den antikke inspiration er helt tydelig. Selv om kerneområdet er de monumenter og museer, der knytter sig til den klassiske antikke periode, inddrager vi naturligvis også de andre historiske seværdigheder på lokaliteterne.

Vi lægger vægt på, at indholdet på vores ture har et bredt, højt fagligt indhold. Alle vores guider arbejder frivilligt og ulønnet; fælles for dem er, at de alle gerne vil delagtiggøre andre i deres store viden og interesse i antikken, og at de brænder for sagen. De er alle universitetsuddannede i relevante fag, fx oldtidskundskab, græsk, latin, historie, religion og klassisk arkæologi. De fleste underviser i gymnasiet eller på universitetet og er vant til at formidle deres viden. De er naturligvis alle dansktalende.

Man bliver medlem af foreningen ved at deltage i en af rejserne. Kontingentet er pr. rejse 100 kr., der opkræves som et tillæg til rejsens pris. Foreningen holder generalforsamling i slutningen af januar og alle der har rejst med os det foregående år er velkomne til at deltage i generalforsamlingen. Tid og sted vil fremgå af vores hjemmeside www.klassikerne.dk.

Foreningens bestyrelse
Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 personer: Hanne Christiansen (formand, cand. mag. i historie, latin og oldtidskundskab), Ann-Mari Lebel (sekretær, cand. mag. i latin, engelsk og oldtidskundskab, bachelor i teologi), Kell Commerau Madsen (kasserer, cand. mag. i latin, fransk og græsk), Albert Lange (cand.mag. i latin, græsk, oldtidskundskab, filosofi og religion) og Povl Borre Andersen (cand. mag. et art. i latin, fransk, oldtidskundskab og italiensk). Bestyrelsen planlægger rejserne i samarbejde med guiderne.

Om vores klassiske rejser

Om rejserne
Da vores guider primært er faglige ledere på turen, må gæsterne ikke forvente, at de bliver taget ved hånden og ført rundt fra sted til sted i mindste detalje. Vi forventer, at gæsterne til en vis grad er i stand til at klare sig selv, men alle guider er naturligvis behjælpelige med at udpege mødesteder på kortet.

Man må regne med, at der skal gås en del på turene. Storbyferie er aktiv ferie og museumsbesøg stiller også krav til ens mobilitet.

Alle udflugter og rundvisninger, der er omtalt i programmet, er inkluderet i rejsens pris. I enkelte tilfælde vil nogle entreer også være inkluderet, fordi vi har været nødt til at bestille plads på museerne. Ellers er entreer og lokaltransport for egen regning. Der er altid inkluderet transfer mellem lufthavn og hotel.

Der kan ske enkelte ændringer i programmet, som laves op til ¾ år før afrejsen. Undertiden lukkes museer og udgravningsområder med ret kort varsel, men som regel vil vi have fundet alternative udflugtsmål.

Priserne i programmet er de priser, der gælder ved programmets trykning. Der kan ske prisstigninger i perioden mellem programmets trykning og afrejsen, men en rejse er altid til den pris, som den er købt til.

Teknisk arrangør
Klassikernes Rejseforening er ikke et rejsebureau i traditionel forstand. Vi arrangerer som regel kun rejser i undervisningsinstitutionernes ferier og vi står kun for rejsens indhold. Alt andet tager vores tekniske arrangør, Alfa Travel sig af. De booker hoteller, flybilletter og andet, der vedrører rejsens afvikling. AlfA Travel er naturligvis medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden (reg. nr. 2354).

Seneste nyt
13.9.19
Kulturrejser i påsken 2020
I påsken 2020 kan I rejse med Klassikernes Rejseforening til:Vesttyrkiet, hvor......
Klassikernes Rejseforening  |   Brønlundsvej 9  |   9210  Ålborg SØ  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk