USA rundrejse - påske 2018


Kom med på en helt særlig tur med Klassikerne, når vi rejser tværs over Atlanten til USA!

Antikkens Grækenland og Rom har kastet lange skygger i USA. Washington D. C. er eksempelvis stedet at tage til, hvis man vil se antikkens påvirkning af arkitekturen i den nye verden. Pennsylvania Avenue, hovedgaden fra The Capitol til Det Hvide Hus, kaldes undertiden Washingtons Via Appia; gad vist om de, der bruger dette navn, er klar over at Via Appia både var hovedvejen mod syd samt en vej kantet af katakomber og grave. Union Station (se billedet ovenfor) siges at være inspireret af Konstantins triumfbue. The Capitol har derimod flere aner; en af dem er Pantheon, hvilket især kommer til udtryk i The Rotunda, der minder meget om Pantheons indre. Flere af bygningerne, bl.a. National Archives og Højesteret, har græske tempelgavle.

På denne rundtur i USA besøger vi nogle af de steder, som har haft stor betydning i den amerikanske historie - fx Jamestown, som var den ældste bosættelse i Amerika, Yorktown, hvor englænderne kapitulerede til det nyoprettede USA samt Williamsburg, som er Virginias gamle hovedstad. I Richmond og Charlottesville er det muligt at se, hvordan Thomas Jefferson var inspireret af antikkens arkitektur. Vi tager også et stop ved Manassas/Bull Run, som er den første slagplads i Borgerkrigen. I Alexandria skal vi se huse fra 1700-tallet og George Washingtons plantage. I Washington by er det tydeligt, at klassicistisk arkitektur spiller en stor rolle. Vi skal her blandt andet se de officielle bygninger og flere interessante krigsmindesmærker.

Bestil din rejse

Bestil din rejse nemt ved at benytte denne formular.
Turen gennemføres med max 20 gæster + 1 guide

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Seneste nyt
20.4.23
Medlemsarrangement i Århus
Grundlovsdag mandag den 5. juni indbyder vi til et medlemsarrangement i Aarhus,......
6.4.23
NYHED! Rundrejse i Andalusien
Vi kan nu præsentere programmet for vores Rundrejse i Andalusien....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk