Trankebar - efterår 2019


BEMÆRK! Alle entréer i programmet er inkluderet i turens pris.

For 400 år siden sendte Christian IV fem orlogs- og handelsskibe under kommando af admiral Ove Gedde til Sydøstasien for at sikre dansk deltagelse i den lukrative handel med asiatiske varer, som havde udviklet sig efter, at portugiserne o. 1500 havde fundet søvejen til Indien. I november 1618 sejlede flåden fra Danmark og i 1620 erhvervedes Trankebar som dansk handelsstation. I de 225 år frem til 1845, Trankebar var i dansk besiddelse, levede tusinder af danske statsborgere i kortere eller længere tid i byen som udsendte embedsmænd, soldater eller handelsfolk og atter tusinder af søfolk besøgte byen ombord på danske handelsskibe. Det har sat sig mange spor ikke mindst i Trankebar, hvor byplan, mange bygninger og institutioner mm. vidner om vor mere end 200 års fælles dansk-indisk historie.

På denne rejse skal vi både stifte bekendtskab med de danske kulturlevn i Trankebar, indisk nutid og historie. På vejen fra lufthavnen i Chennai besøger vi Mahabalipuram med de fantastiske klippetempler og –relieffer fra 6 og 700-tallet e. Kr., og fra Trankebar følger vi i Ove Geddes fodspor ind i landet til kongens palads i Tanjore, hvor han i 1620 fik en aftale om at overtage Trankebar som dansk handelsstation, og vi besøger også det imponerende Brihadishwara Tempel fra ca. 1000 e.Kr. På en rundtur i Trankebar-området besøger vi bl.a. resterne af danske landsteder og anlæg. På rejsen kommer vi helt tæt på mennesker og de mange religioner, der her lever fredeligt side om side. På en ekskursion sydpå langs kysten besøger vi et muslimsk valfartssted, en lille portugisisk kirke fra 1500-tallet og det katolske valfartssted, Veilankanni, hvor vi vil møde både muslimer og hinduer blandt de besøgende og tydeligt fornemme religionens tilpasning til den indiske virkelighed.

På vejen til lufthavnen på rejsens sidste dag besøger vi den tidligere franske koloni Pondicherry.

Se hele programmet for rejsen her:

Bestil din rejse

Bestil din rejse nemt ved at benytte denne formular.

Udsolgt!

Rejsen gennemføres med min. 12 gæster + 2 guider / max 15 gæster + 2 guider.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Seneste nyt
30.6.24
Rom fra nye vinkler - nu med gennemførselsgaranti
Denne tur er en udvidet Rom rejse, hvor vi ser på byen fra helt nye vinkler....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk