Hadrians Mur – en rundrejse i Nordengland - efterår 2018 - UDSOLGT


På denne rundrejse i Nordengland skal vi følge i hælene på de romerske soldater ved Hadrians Mur, Vallum Aelium (navnet er afledt af Hadrians slægtsnavn), i det nordlige England.

Kejser Hadrian indleder byggeriet af muren i år 122, og den står færdig i år 128. Muren var en 5-6 meter høj og ca. 3 meter tyk stenmur. Dens formål var dels at markere grænsen for Romerriget, og dels at holde barbarerne, særligt pikterne, væk fra de romerske besiddelser. Langs muren var anlagt 16 forter, en række ”milescastles” samt vagttårne.

På denne tur til Nordengland skal vi se dele af muren, flere af forterne samt et par romerbyer. Vi overnatter nær Carlisle i vest og Newcastle i øst.

Udover at udforske historien omkring Hadrians Mur, skal vi desuden besøge den store katedral i Durham samt romerbyen / vikingebyen York, hvor vi også overnatter.

Bestil din rejse

Bestil din rejse nemt ved at benytte denne formular.

Rejsen gennemføres - få ledige pladser

Rejsen gennemføres med min. 23 gæster + 2 guider / max 35 gæster + 2 guider.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.

Yderligere info:

Denne rundrejse i Nordengland er en helt unik chance for at følge i de romerske soldater og deres familiers fodspor. En rejse, som denne, langs Hadrians mur i England og rundt til de historiske og antikke seværdigheder er ikke noget, der er nemt at komme på ellers eller at foretage på egen hånd. Der er ikke direkte fly fra Danmark, muren og de romerske forter ligger ikke lige ved hovedvejen, selv om den temmelig nøje følger de gamle romerveje, kniber det med offentlige transportmidler dertil. Skal man som privat rejsende se alt det, som vi ser på denne historiske rejse i england, vil det indebære flere tog- og busskift.

Sidst men ikke mindst: på vores rundrejse i England får I fortalt historierne om alt det, der er relevant på de steder, vi besøger. Vi følger i hælene på de romerske soldater og deres familier, ser hvorledes de havde indrettet sig i det kolde nord. Der er fine museer, hvor man får et godt indblik i problemerne langs grænsen til pikterne/skotterne. Området havde stor betydning i Romerriget og vi skal følge romernes historie i England fra Caesar og kejser Claudius til 5. århundrede, hvor de opgiver landet.

I York, hvor kejser Konstantin den Stores far døde, vil vikingerne i England være i centrum sammen med romerne. York lå midt i vikingernes kerneområde og man kan ikke komme uden om deres betydning for England. Der vil være mulighed for at besøge Jorvik Museum, hvor man både kan se og lugte vikingerne i York.
Ingen historisk rejse uden kirker – vi skal naturligvis også besøge katedralen i Durham, et gotisk mesterværk.

Seneste nyt
10.6.24
Tilmeldingsfristen er forlænget - book snarest
Vi har rykket tilmeldingsfristen for turen til Grækenland en smule og den er......
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk