Renæssancens Firenze - efterår 2022


Rejse til renæssancens førende kulturby Firenze, med busudflugter til Siena og Fiesole, og inklusive to fælles middage. Firenze er, som flere vil vide, meget entré-tung: kirker, paladser og museer, ja alle steder kræves høj entré, men på denne tur er alle entréer inkluderet.

Firenze har en overdådig mængde af smukke pladser, paladser, kirker og museer, men alt sammen ligger i nær gåafstand i byens historiske centrum, hvor vi skal bo. Vi skal høre nærmere om bl.a. multikunstnerne Michelangelo og Leonardo da Vinci samt arkitekterne Alberti og Brunelleschi, alle fra renæssancen i 1400-og 1500-tallet, og se hvad de har efterladt sig af mesterværker i byen. 

Vi skal også se og høre nærmere om kunstneren Giotto og andre samtidige fra den sene middelalder, hvor grunden til renæssancen blev lagt (protorenæssancen i 1200- og 1300-tallet). Et navn, der vil gå igen i mange sammenhænge i løbet af ugen, er slægten Medici, der spillede en nøglerolle for udviklingen i Firenze under renæssancen, ikke mindst Lorenzo de’ Medici, med tilnavnet Il Magnifico (”den storslåede”).

Der vil i det hele taget blive orienteret om den bredere historiske og kulturhistoriske baggrund for perioden. Hver dags program har en tematisk overskrift for at skabe sammenhæng, men kræver ikke særlige forudsætninger, ud over interesse. I Klassikernes Rejseforenings ånd vil der også være behørig inddragelse af andre relevante perioder og fænomener ud over renæssancen. 

Se hele programmet for rejsen her:

 

Bestil din rejse

Bestil din rejse nemt ved at benytte denne formular.

Minimumsdeltagerantallet er opnået og rejsen gennemføres med garanti

Rejsen gennemføres med min. 23 gæster + 2 guider / max 35 gæster + 2 guider.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Seneste nyt
15.3.24
NYHED! Helt ny rejse til Rom
Vi er glade for at kunne præsentere den anden rejse i efterårsferien 2024....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk