Apulien - påsken 2024


BEMÆRK! Alle entréer i programmet er inkluderet i turens pris.

Apulien er sin helt egen, meget forskellig fra både f.eks. Toscana og Veneto i nord og Sicilien i syd. Byerne og landskabet er præget af og har farve af den stenede højslette Le Murge og det tilgrænsende Adriaterhav. Det er et regnfattigt og solrigt område med vidt udstrakte olivenlunde og vinmarker. Mellem det hele ligger en lang og spændende kulturhistorie med mange store seværdigheder i en mosaik så storslået og så rig på facetter som alt i Italien, men endnu uden mange turister, og dog med et væld af steder på Unesco’s liste over verdens

kulturarv.

Vi skal således på denne tur se minder fra og høre om oldgræsk kolonisering i Syditalien, de gamle romeres krige med Hannibal, gamle romerveje som Via Appia, vores forfædres, normannernes, erobringer hernede i middelalderen og deres afløsere i form af tysk-romerske kejsere. Vi skal også se på kirkebyggeri, mest i romansk stil, men også se på en meget speciel udgave af barokken: Lecce-barokken, opkaldt efter den apuliske by Lecce.

Vi skal på daglige busudflugter til vores forskellige destinationer, og vi skal køre igennem og høre om særlige landskabelige formationer. En særlig udflugt er her til den verdensberømte drypstenshule Grotte di Castellana – inden da og som en optakt til Grotte di Castellana skal vi på en anden udflugt høre om den såkaldte Altamura-mand, en neandertaler fundet for ca. 25 år siden.

Turen indeholder desuden besøg i de berømte og karakteristiske Trullihuse i byen Alberobello og de meget anderledes, men tilsvarende karakteristiske klippehuse i Sassi-kvarteret i byen Matera – og i Matera vil vi have krydset grænsen mellem Apulien og Basilicata, en anden syditaliensk region.

Apuliens hovedby Bari er vores faste udgangspunkt. Her er et hovedpunkt San Nicola-kirken, centrum for kulten omkring Sankt Nikolaj, som også er kendt som Santa Claus. Også gastronomisk er Apulien en rejse værd, så gå ikke glip af denne tur!

Se hele programmet for rejsen her:

Tilknyttet fil:    Apulien - Rejseprogram (3614 Kb)

Bestil din rejse

Bestil din rejse nemt ved at benytte denne formular.

Tilmeldingsfrist d. 01.12 2023

Rejsen gennemføres med min. 23 gæster + 2 guider / max 35 gæster + 2 guider.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Seneste nyt
30.6.24
Rom fra nye vinkler - nu med gennemførselsgaranti
Denne tur er en udvidet Rom rejse, hvor vi ser på byen fra helt nye vinkler....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk