Athen & Attika - efterår 2022


BEMÆRK! Alle entréer i programmet er inkluderet i turens pris.

På denne tur er der fokus på Athen og det omkringliggende landskab Attika. Vores base er Athen, som vi lærer rigtig godt at kende. Desuden tager vi på to busture ud af byen. På programmet er mange af de kendte steder: Akropolis og det nye Akropolis museum, Det græske torv (Agora) og det romerske forum, gravpladsen Kerameikos samt Den olympiske Zeus tempel, som kejser Hadrian færdiggjorte.


Der bliver også gjort meget ud af at præsentere de klassicistiske bygninger, der blev opført, da Athen blev hovedstad i det selvstændige Grækenland i 1843. Blandt dem er der flere, der blev tegnet af de to danske arkitekter, brødrene Christian og Theophilus Hansen.

Som noget helt særligt har direktøren for Det danske Institut i Athen, Mogens Pelt sagt ja til at holde et foredrag for turens deltagere om moderne græsk historie og politik. På den ene af de to udflugter besøges helligdommen for Demeter i Eleusis og på vejen derud den byzantiske klosterkirke i Daphni. Den anden tur går ned til Sounion med templet for Poseidon. På vejen dertil kommer vi forbi helligdommen for Artemis i Braurion og Laurion med minerne, hvor der blev udvundet sølv i oldtiden. Som noget ekstra på denne udflugt besøger vi det græske Louisiana, Vorres museet med moderne kunst.

På den sidste dag besøges Det nationale arkæologiske museum i Athen med de omfattende samlinger af græsk kunst indenfor skulptur og keramik.

Se hele programmet for rejsen her:

Bestil din rejse

Bestil din rejse nemt ved at benytte denne formular.

Minimumsdeltagerantallet er opnået

Rejsen gennemføres med garanti max 35 gæster + 2 guider.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk